Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

De beste energiebespaartips voor in de tuin

Energie besparen kunnen we tegenwoordig gerust een trend noemen. Groen moeten we leven en het liefst zo groen mogelijk. Dat betekent zonnepanelen op het dak, alle muren isoleren en de verwarming een graadje lager. Als we dan ook nog eens voor groene energie kiezen doen we het helemaal goed. En daar stoppen de meeste mensen. Maar wie een tuin heeft, kan ook daar veel verdienen. We verzamelden speciaal voor jou de beste tips.

Een beetje van jezelf en een beetje van de zon

Energie besparen in de tuin is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is echt mogelijk. Veel mensen hebben bijvoorbeeld tuinverlichting in hun tuin staan. Dit zorgt voor sfeer en ’s avonds is het natuurlijk fijn om een lichtje te hebben in je weg naar de voor- of achterdeur. Ongemerkt verbruiken deze lampjes echter veel energie, zeker wanneer je ze ook ’s nachts aan laat staan. Beter plaats je lichtsensoren die lampen aan laten springen op het moment dat er beweging wordt waargenomen. Dit scheelt weer in je energieverbruik. Of ga voor lampjes op zonne-energie. Deze verbruiken zelfs helemaal geen stroom.

Elektriciteit is niet altijd nodig

Heb je een klein gazon? Dan heb je misschien helemaal geen elektrische grasmaaier nodig. Met een handmaaier kun je het gras prima bijhouden. Ook bladblazers, elektrische zonneluifels en elektrische heggenscharen zijn vaak een luxe waar we aan gewend zijn geraakt. En wat denk je van de terrasverwarmer? Als deze aanstaat, zie je je energierekening waarschijnlijk sneller stijgen dan de temperatuur. Bovendien is de aanschaf ervan vaak al een hele investering. Krijg je het echt koud in de tuin, dan kun je beter een vestje aantrekken. En al snel zal je zien: energie besparen loont.

View all contributions by