Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Buitenkeuken

Een buitenkeuken, wij vinden het dé uitkomst!
Lekker buiten koken in de zomer, je hoeft niet meer naar binnen en kan dus gewoon bij je gasten blijven. Er iets niets zo gezelligs als koken en ondertussen contact hebben met de rest van het gezin of visite. Je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je het vergeet of het verbrand want je kunt het zo goed in de gaten houden. Sommige mensen kiezen voor de barbecueën, maar dit is zeker een hele uitkomst. Je kookt net als binnen maar dan buiten, wie wil dat nou niet?
In de loop der jaren zijn er steeds luxere modellen ontwikkeld, het is tegenwoordig bijna hetzelfde als binnen koken. Je hebt verschillende pitten, soms zelfs een grillplaat. Soms ook wokken en zelfs een pizza maken. Er zitten natuurlijk verschillende knoppen op waardoor u alles zelf kunt regelen.bbq
Je hebt goedkopere en duurdere modellen maar het is zeker aan te raden. De goedkopere modellen hebben 3 tot 4 branders waarop je prima kunt koken. De duurdere modellen zijn bedoeld voor grotere groepen, ze hebben meer branders en een grillplaat. Je kunt het even van de grillplaat warm houden via de zij branders.
Je kunt deze keuze voor jezelf maken. Het is eigenlijk heel gemakkelijk. Hoe vaak ga je de buitenkeuken gebruiken? Voor wie wil jij gaan koken? Als je voor familie of vrienden gaat koken is de goedkopere versie een prima idee. De meeste mensen kiezen voor een goedkoper model, in de zomer ga je vaak barbecueën of ergens anders eten en daardoor gebruik je het vaak ook niet elke dag. En je kunt er gewoon eten op maken. Als er een keer een grotere groep komt dan zorg je gewoon voor goede voorbereidingen en komt het ook wel goed, maar dit is ook vaak niet gebruikelijk bij de meeste mensen.
Zorg er wel voor dat de keuken beschermd staat, zet hem desnoods in de garage of onder een overkapping. Een afdekhoes kan ook genoeg zijn. Anders kan het zo zijn dat de keuken beschadigd of dat de keuken niet lang mee gaat. Dit zou natuurlijk sonde zijn. Een overkapping is een goede uitkomst als u ook in het naseizoen of koude voorseizoen buiten zou willen koken.
Zoals u al leest is de buitenkeuken echt een uitkomst, als u hier nu niet zo van houd hebt u nog meer mogelijkheden om buiten te koken. De barbecue, wie kent hem niet, je hebt hem in verschillende uitvoeringen. Gas, elektrisch, kolen, u kunt het zelf kiezen! Het is niet altijd nodig om een dure of uitgebreide barbecue te nemen, hier kunt u zelf voor kiezen. Veel mensen in Nederland houden ervan om in de zomer toch even ’s avonds lekker buiten te grillen op de barbecue. Het geeft een lekkere smaak en het is erg gezellig. Het is dus niet voor niets populair.

bbq1

Houtskool barbecues

 
Het gaat om een bak waar je de kolen in doet. Hierboven ligt een rooster waar je het vlees op kunt leggen. Daar word het lekker gegrild en krijgt het een heerlijke smaak door de kolen. De meeste mensen hebben deze barbecue en hij is ook het meest eenvoudigst. Vaak zit er ook nog een deksel op en daardoor word het snel en goed gaar. Ook houd het zo de rook en geur een beetje binnen de deksel.
Het enige nadeel aan de barbecue is dat je hem van te voren al aan moet zetten. De kolen moeten echt heet zijn voordat je kunt gaan grillen. Dit maakt het ook wel gezellig waardoor je even gezellig kunt kletsen en kunt voorbereiden. Het word dus geen snel hapje met deze barbecue. Wel een gezellig en goede barbecue dus!

Elektrische barbecues in de Buitenkeuken

Wanneer je dus wel snel een hapje wilt eten is deze barbecue echt ideaal! Hij is snel warm en je hoeft niet lang te wachten. Je hebt alleen een stopcontact nodig en dan kun je aan de gang met je vlees. Dit bespaart veel moeite met kolen en warm maken. Ze hebben gloei spiralen waardoor de warmte bij de barbecue blijft en die de warmte houden tijdens het grillen. Je hebt een bak en hierin moet je water doen, daarboven op ligt dan weer een rooster waar je het vlees op kunt leggen. Dit dient vaak als koeling en als vetopvang bak. Het schoonmaken van deze barbecue is erg eenvoudig, je haalt het rooster eraf en maakt deze schoon, daarna de bak waar het water en de vetopvangbak. Dan ben je al klaar, maar maak nooit de gloei spiralen schoon!
Je kunt deze barbecue ook voor binnen gebruiken, bijvoorbeeld in plaats van de gourmet of de kookplaat. Het hoeft dus niet alleen in de zomer maar kan ook in het naseizoen. Je hebt geen last van as en hete kolen, er kan dus weinig misgaan behalve heet water maar dit kan er niet zomaar uit. Schaf wel een thermostaat aan. Hierdoor kun je producten die wel temperatuurgevoelig zijn, beter in de gaten houden en ze raken niet zo snel meer verbrand en zijn ook niet rauw

bb23

Gas barbecues

Als optie hebben we ook nog de gas barbecue, het kan natuurlijk zo zijn dat de houtskool barbecue en de elektrische barbecue u niet is bevallen. De barbecue is niet meteen klaar net als de elektrische maar duurt ook niet zolang als met kolen. Het duurt ongeveer 10 minuten en je kunt de temperatuur zelf regelen. Dit is handig zodat je met verschillende producten kunt werken en verschillende texturen. De barbecue is vaak al zo ontwikkeld dat er geen steekvlammen meer ontstaan, daardoor proberen ze te voorkomen dat er vet gaat druipen en dat er weinig rook ontstaat. Vaak zit hierdoor een deksel (beschermkap) op de barbecue. Doordat er weinig vlammen ontstaan word het vlees ook niet zwart of verbrand en is de barbecue redelijk gezond. Ook hierbij zit een brander, dit kunt u bij deze barbecue ook gebruiken als warm houd pit. Een gas barbecue in je buitenkeuken maakt weinig rommel omdat je niet met kolen en water werkt maar alleen met gas. De barbecue is ook nog eens mileuvriendelijk.

View all contributions by