Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Buitenlampen

buitenlampenBuitenverlichting en buitenlampen zijn in vele materialen,vormen en doeleinden verkrijgbaar. Het is uw eigen smaak en sfeer van de woning die bepalend zijn voor de keuze. Op een boerderij of oude stadswoning staat eem mooie nostalgische buitenlamp beter dan design buitenverlichting. Bij welke keuze u ook maakt het blijft een kwestie van goed voorbereiden bij het aanschaffen van buitenverlichting. Hier op Terrastuingids.nl vindt u advies en volop keuze!

Tuinverlichting keuze in overvloed! Maak uw keuze..

Sensor Buitenlampen Solar Buitenlampen
Buitenlampen Led Staande Buitenlampen
Buitenlampen met bewegingsmelder Design Buitenlampen
Klassieke Buitenlampen Goedkope Tuinverlichting
Nostalgische Buitenlampen Oude Buitenlampen
Rvs Tuinverlichting Koperen Buitenlampen

Buitenlampen kopen waar op letten.

Buitenverlichting heeft vooral een functioneel doel. Toch is de sfeer van uw tuin ook belangrijk en ook daar wordt tegenwoordig rekening gehouden door de producenten van tuinverlichting. De felle witte schijnwerper kom je alleen nog maar meer tegen bij bedrijfsgebouwen. Tegenwoordig zijn de meeste buitenlampen voorzien van Led verlichting, compleet met bewegingsmelder of dimmer en afstandbediening.

Buitenverlichting montage.

Waar u in alle gevallen goed rekening mee moet houden bij de aanschaf van goedkope tuinverlichting is de benodigde stroomtoevoer. Wanneer u de tuin nog aan moet leggen is het aan te bevelen een grondkabel hier vast in aan te brengen. Bij meerdere lampen kan het handig zijn om meerdere stroom punten omhoog te brengen. Gebruik altijd een gecertificeerde grondkabel en nooit een gewone stroomkabel! De kabel slijt in de jaren door het vocht in de grond en zoals iedereen weet is vocht geen goede vriend van elektriciteit.

Grondkabel voor 220 volt buitenverlichting.

Gebruik ten alle tijde een stroomkabel die geschikt is voor buitenverlichting.Hier onder vind u een opsomming wat u het beste kunt doen om uw tuinverlichting aan te sluiten.
1 : Koop een YMvK-as grondkabel,deze tuinverlichtingkabel heeft een stalen mantel die bescherming geeft, wanneer u per ongeluk de grondkabel met een schep zou raken tijdens werzaamheden in de tuin.
2 : Leg de grondkabel op minimaal 50 centimeter diep in de grond.
3 : Boven de grond kun je gebruik maken van een (goedkopere) XMvK buitenkabel.
4 : De XMvK buitenkabel om de 30 centimeter vastzetten met een kabel zadel,om door hangen te voorkomen.

Nog veiliger is Tuinverlichting op 12Volt.

Veiligheid voor alles het is daarom aan te raden om tuinverlichting aan te brengen dat op 12Volt werkt. Niet alleen veilig voor u en uw gezin maar ook nog eens eens een stuk goedkoper in elektriciteit verbruik. Met een 12 volt buitenverlichting bent u naast energiebesparend ook milieu bewust bezig. Voor het aansluiten van een 12 volt tuinverlichting syteem op 220 volt heeft u wel een transformator (ook wel trafo genoemd) nodig. Met deze 12 volt tuinverlichting trafo word de normale 220Volt uit het stopcontact omgezet in een veilige 12Volt spanning.

Let op!
Wanneer u geen voldoende kennis heeft van elektriciteit is het sterk aan te bevelen dit gedeelte door een erkende installateur te laten aanleggen.

Handig hulpmiddelen om tuinverlichting te plaatsen.

Wanneer u kiest voor meerdere stroom punten voor uw tuinlampen, zijn er tegenwoordig handige stroom paaltjes verkrijgbaar, waar ook een waterdicht stopcontact in zit. In uw voortuin is het handig zo’n paal aan het begin van uw tuinpad te plaatsen. Deze kan dan gebruikt worden om bijvoorbeeld de stofzuiger aan te sluiten voor het uitzuigen van uw auto of voor gebruik van een grasmachine,bladblazer,elektrische heggenschaar om er een paar te noemen…

Buiten lampen met bewegingsmelder en op afstand bedienbaar.

De meeste tuinlampen zijn van afstand te bedienen. Wanneer u dit niet heeft kunt u ook direct een schakelaar laten aanleggen in uw huis. Om de verlichting niet vergeten uit te doen kunt u kiezen voor een tijd schakelaar of maakt u gebruik van een bewegingsmelder, zodat de buitenlampen alleen aan gaan wanneer er iemand loopt,handig als je in het donker thuis komt. En ook een praktische oplossing om uw huis te beveiligen tegen ongewenste personen in de nacht!

Prijs van een buitenlamp.

solar buitenlampenBuitenlampen zijn er in vele maten en prijzen. Door u goed te oriƫnteren op internet is er veel te besparen op uw tuinverlichting. Toch is het aan te bevelen niet te krap te kijken op de aanschaf van uw buitenverlichting. Je wilt waarschijnlijk een langere tijd doen met de buitenverlichting en de duurzaamheid is dan wel belangrijk. Let daarom goed op het gebruikte materiaal en hoe het onderhoud hiervan is. Kwalitatieve tuinlampen zijn dan misschien duurder, maar wel een stuk duurzamer in gebruik.

Hier vind je de 5 goedkoopste aanbieders.

Bol.com
Wehkamp.

Bezoekers van deze pagina zochten ook naar.
Terrasverwarming.
Tuingereedschap.
Tuinmeubels.

View all contributions by