Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Buitenverlichting

Buitenverlichting tuinlamp voor de goedkoopste tuin en buitenverlichting. Verlichting wordt steeds belangrijker niet alleen in onze tuinen maar ook als extra beveiliging van onze huizen. Naast de juiste sfeer moet verlichting ook functioneel en energiebesparend zijn. Bij www.uwtuinlamp.nl vind je een groot assortiment tuin en buitenverlichting.

Keuze uit groot assortiment buitenlampen
Het is de sfeer van de woning die bepalend is voor de keuze van de buitenverlichting. Op een boerderij of oude stadswoning staat een mooie nostalgische buitenlamp beter dan een design buitenlamp. Bij welke keuze u ook maakt het blijft een kwestie van goed voorbereiden bij het aanschaffen van de juiste verlichting.

Buitenverlichting rondom het huis
Kies voor functionele verlichting, zorg vooral voor helder licht. Bedenk wat de meest strategische plek is om de buitenlampen te plaatsen romdom het huis. Dit lijkt misschien een vreemde vraag, maar toch wordt dit vaak vergeten. En eenmaal buitenlampen geplaatst is het lastig om deze weer te verplaatsen gaten in de buitenmuur of kabels verleggen na de tijd is veel en onnodig werk.

Bedenk dus van te voren wat je wilt verlichten een (tuin)pad, een donkere ingang, een trap, een muurtje, een toegangshek zijn o.a de plaatsen voor het realiseren van een buitenlamp met bewegingsmelder. Niet alleen functionele buitenverlichting voor u en uw huisgenoten ook een extra beveiliging van uw huis. Per slot van rekening hebben inbrekers een hekel aan helder licht ze opereren liever in het donker.

Tuinverlichting.
Naast functioneel moet verlichting ook smaakvol zijn en bij uw tuin passen en niet te vergeten moeten de buitenlampen ervoor zorgen dat je nog langer van het buitenleven kunt genieten. We brengen tegenwoordig steeds meer tijd door in de tuin of op het terras, niet voor niets zijn terrasoverkappingen en vrijstaande veranda’s mateloos populair geworden. Om het zo lang mogelijk te genieten van het buitenleven, is het verstandig om te kiezen voor aangepaste buitenverlichting in onze tuin en op ons terras.

De tuin-branche is hier de afgelopen jaren handig op ingesprongen en buitenverlichting onderging de afgelopen jaren een ware metamorfose. Waren er vroeger slechts enkele eenvoudige buitenlampen te koop, tegenwoordig zijn er zoveel soorten en systemen in de handel dat iedereen wel een keuze kan maken. We nodigen u dan ook graag uit om onze webshop www.uwtuinlamp.nl te bezoeken, hier vind u een groot assortiment buitenverlichting tegen de laagste prijzen.

Tuinverlichting veiligheid voorop.
Mooi en functioneel is het eerste waar u naar kijkt als het om een buitenlamp gaat en dat is ook logisch, maar weet u wat nog het meest belangrijkste is? veiligheid. Tuinverlichting moet n.l vooral veilig zijn, onze buitenlampen voldoen dan ook aan de hoogste veiligheidseisen. De verschillende buitenlampen in onze webshop bevatten materialen van schakelaars tot bedrading die (spat) waterbestendig zijn en zodanig uitgevoerd, dat kortsluiting praktisch onmogelijk is, mits deze goed aangesloten wordt.

Buitenverlichting montage.
Waar u in alle gevallen goed rekening mee moet houden bij de aanschaf van tuinverlichting is de benodigde stroomtoevoer. Wanneer u de tuin nog aan moet leggen is het aan te bevelen een grondkabel hier vast in aan te brengen. Bij meerdere lampen kan het handig zijn om meerdere stroom punten omhoog te brengen. Gebruik altijd een gecertificeerde grondkabel en nooit een gewone stroomkabel! De kabel slijt in de jaren door het vocht in de grond en zoals iedereen weet is vocht geen goede vriend van elektriciteit.

Grondkabel voor 220 volt buitenverlichting.
Gebruik ten alle tijde een stroomkabel die geschikt is voor buitenverlichting. Hier onder vind u een opsomming wat u het beste kunt doen om uw buitenlampen aan te sluiten.

  1. Koop een YMvK-as grondkabel,deze tuinverlichting kabel heeft een stalen mantel die bescherming geeft, wanneer u per ongeluk de grondkabel met een schep zou raken tijdens werkzaamheden in de tuin.
  2. Leg de grondkabel op minimaal 50 centimeter diep in de grond.
  3. Boven de grond kun je gebruik maken van een (goedkopere) XMvK buitenkabel.
  4. De XMvK buitenkabel om de 30 centimeter vastzetten met een kabel zadel,om door hangen te voorkomen.

Nog veiliger is buitenverlichting op 12Volt.
Veiligheid voor alles het is daarom aan te raden om tuinverlichting aan te brengen dat op 12Volt werkt. Niet alleen veilig voor u en uw gezin maar ook nog eens eens een stuk goedkoper in elektriciteit verbruik. Met een 12 volt buitenverlichting bent u naast energiebesparend ook milieu bewust bezig. Voor het aansluiten van een 12 volt tuinverlichting syteem op 220 volt heeft u wel een transformator (ook wel trafo genoemd) nodig. Met deze 12 volt tuinverlichting trafo word de normale 220Volt uit het stopcontact omgezet in een veilige 12Volt spanning.

Let op!
Wanneer u geen voldoende kennis heeft van elektriciteit is het sterk aan te bevelen dit gedeelte door een erkende installateur te laten aanleggen.

In onze webshop vind u een groot assortiment o.a
Buitenlampen met sensor
Tuinverlichting Led
Tuinlampen
Led Buitenverlichting
Buitenlampen met bewegingsmelder
Bezoek hier onze webshop op onze tuinwinkel.

View all contributions by