Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Groene aanslag tegels

Het donkere en natte seizoen heeft zijn sporen nagelaten op uw terras ?
Dan wordt het tijd om een ​​grondige reiniging van uw terras te doen.

Groene aanslag tegels

Mos en modder hebben uw terras verkleurd en geven een smerig aanzicht.
Voordat je in je tuinstoel wil genieten van de eerste lente zon op uw terras moet je vaak eerst je terras schoonmaken (het oog wil ook wat). Terrassen zijn vaak een prachtig gezicht zolang ze nieuw zijn maar als deze een paar jaar blootgesteld zijn aan het weer ziet het er niet meer uit.

Veel mensen gebruiken bleek oftewel chloor om mos en algen van hun tegelks te verwijderen. Chloor is zeer schadelijk voor het milieu en niet goed voor de beplanting. Een ander oplossing is de hogedrukreiniger.

Als u het terras wil

schoonmaken met een hogedrukreiniger

dan wordt vaak het zand tussen tegels uit gespoten en geeft dit voor de toekomst weer snel veel vuiligheid tussen de tegels. Het is vaak maar van korte duur omdat het oppervlak poreuzer en ruwer word waardoor mossen en algen juist veel meer kans krijgen. Natuurlijk zijn er nog diverse andere chemische middeltjes die mos en algengroei kunnen verwijderen, maar zoals gezegd zijn deze niet al te best voor milieu
Er zijn ook een aantal natuurlijkere manieren om groene aanslag van je tegels te verwijderen.

Groene aanslag en zonlicht

Groene is vaak op vochtige plekken waar de zon weinig schijnt. Terrassen die in de schaduw liggen, hebben al snel een groene aanslag. Het maakt niet uit waar de bestrating van is gemaakt tegels, klinkers, hout, beton… allen zijn gevoelig voor de groene aanslag. Het beste is om oorzaak te doorbreken die mos en algen veroorzaken, zodat het onkruid minder kans krijgt.
Vaak is al een van de problemen de afwatering, door het terras iets op te hogen of aflopend te maken kan al veel verschil maken. Dicht begroeide tuinen snoeien kan ook een goede oplossing zijn. Veel zonlicht zal de stoep sneller drogen en zal de aanslag snel verdwijnen.

Groene aanslag tegels schoonmaken met azijn

Het schoonmaakmiddel in elk huishouden om Groene aanslag tegels te verwijderen is natuurlijk azijn! Dit schoonmaakmiddel kent veel toepassingen die vaak onbelicht zijn… ook in de tuin!

Azijn is het middel voor verwijdering van groene aanslag. Veeg je terras of oprit goed en zorg dat deze vrij is van bladeren en vuil. Vul een emmer met azijn en water (1 liter azijn en 1 liter water) en schrob vervolgens de tegels of bestrating van je oprit. Laat het water met azijn opdrogen op je tegels en haal het er niet gelijk af. Je kan dit het beste op een zonnige dag doen zodat de azijn goed in de tegels kan trekken. Je zult zien dat in de weken erna de groene aanslag zullen verdwijnen. Als er nog mos of alg achterblijft kun je dit nog even inspuiten met een plantenspuit gevuld met azijn. Vervolgens is het verstandig om iedere keer na het vegen even te schrobben met het azijnwater zodat mos en algen geen kans meer krijgen om groene alg of mos op het straatwerk te kweken.
Zand is een zeer goed schuurmiddel. Als je regelmatig veegt en schrobt met wat extra zand op de tegels zullen mos en algen zich op de terrastegels niet thuis voelen en verdwijnen. Brekerzand, zand wat wordt gebruikt bij het invegen van nieuwe bestrating, is vrij scherp waardoor het extra schuurt.

View all contributions by