Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Jacuzzi Kopen

Jacuzzi kopenEen Jacuzzi kan heel mooi zijn en u kunt er heerlijk van genieten in uw tuin, maar bij de aanschaf van een goedkope jacuzzi of verkeerde montage ervan kan het ook voor heel veel ellende zorgen. Oriënteer u dus goed voordat u er een gaat kopen! Een Jacuzzi kunt u aanschaffen voor binnen en voor buitenshuis. Jacuzzi is eigenlijk een merknaam, maar staat bekend voor alle vormen spa bubbelbaden,we hebben het hier op terrastuingids over het kopen van een buiten jacuzzi.

Buiten Jacuzzi Kopen? – Vraag en Antwoord

Een jacuzzi kopen voor buiten,dan is het verstandig om op een aantal aspecten te letten voor u tot de aanschaf over gaat. We proberen u hier antwoord en tips te geven op de belangrijkste vragen voordat u een jacuzzi gaat kopen.

   • Hoe groot moet de jacuzzi zijn,denk hierbij aan de aantal lig en zitplaatsen in het bubbelbad. Gebruikt u de jacuzzi alleen met uw familie of zijn er ook regelmatig gasten die gebruik van het bad maken.
   • Waar wilt u de jacuzzi in de (tuin) plaatsen, denk hierbij aan de afmetingen.
   • Stel duidelijke vragen bij een jacuzzi kopen omtrent de gebruikte materialen van het frame, u ziet het niet maar als hierop bespaart is kan dit later voor gebreken zorgen.Materialen zoals hardhout en roestvrijstaal zijn duurzame materialen.
   • Kies een model met roestvrijstalen hydro-jets en worden ook goedkope jacuzzi’s aangeboden met kunststof jets deze hebben een kortere levensduur dan de rvs jets.
   • Stel vragen over de gebruikte isolatie materialen,zo houd u het stroomverbruik laag.
   • Om voldoende waterkracht te hebben is het van belang dat de jetpomp voldoende krachtig is,bij een groot model jacuzzi kan het zelfs nodig zijn om 2 pompen te gebruiken.Vraag de verkoper of er 1 of 2 pompen aanwezig zijn.
   • Naast de jetpomp is het ook van belang dat er een degelijk controlesysteem op de jacuzzi is toegepast. Het controlesysteem is als het ware het hart van de jacuzzi, deze zorgt er namelijk voor dat het water op temperatuur blijft,de pompen worden aangestuurd om het water door de filters te sturen.Maar ook welke jets geactiveerd
    worden.

 

Jacuzzi kopen & Levensduur

Moeilijk om hier direct antwoord op te geven maar afhankelijk van de materialen die zijn gekozen voor uw jacuzzi is een gemiddelde levensduur van 10 jaar normaal. Alles is natuurlijk afhankelijk of de (goedkope) jacuzzi gemaakt is van glasvezel of van het duurdere acryl een duurzamer materiaal.

Het maakt ook verschil of de jacuzzi aan de buitenkant is bekleed met hout of kunststof,hout verdiend onderhoud om lang mee te gaan. Eigenlijk komt het erop neer dat hoe beter u uw jacuzzi onderhoud des te langer u er van kunt genieten. Bespaar dus niet op de onderhouds middelen en producten.


Afmeting Jacuzzi.

Let bij de aanschaf goed op de afmetingen en vorm van de jacuzzi en zorg dat u voldoende ruimte heeft. Zelfs de kleinste jacuzzi heeft nog wel wat ruimte nodig. De gemiddelde jacuzzi is 2.20 bij 2.20 mtr maar ze zijn natuurlijk ook groter te verkrijgen. De diepte, ongeveer 90 centimeter, is over het algemeen hetzelfde.

Wanneer u een keuze gaat maken voor een jacuzzi, let dan op het aantal personen dat u er in wilt hebben. Let verder op hoeveel zit en lig plaatsten u wilt hebben. De meeste jacuzzi’s hebben meerdere zit plaatsten. Een ligplaats is ideaal, maar neemt uiteraard meer ruimte in beslag. Al deze keuzes wegen mee in de uiteindelijke afmetingen van de jacuzzi.

Jacuzzi kopen genieten van u eigen wellness ruimte.

Er zijn verschillende mogelijkheden om extra genot toe te voegen aan uw jacuzzi. Wat bijvoorbeeld bij veel jacuzzi’s mogelijk is het toevoegen van aromatherapie. Door een geurtje toe te voegen, zoals het ontspannende lavendel of het bekende eucalyptus om uw ademweg weer vrij te maken, heeft u jacuzzi ook een genezende waarde.

Een andere toevoeging kan het geluid van een kletterende waterval zijn. Deze zijn vaak als extra aan te schaffen bij uw jacuzzi, maar zorgen zeker voor meer ontspanning en genot.

Jacuzzi kopen en de Prijzen

Er zijn veel verschillen in jacuzzi prijzen te vinden. Met name door de afmeting ervan of door de aangeschafte extra’s. Maar ook in merken en kwaliteit zie je een groot verschil in prijzen ontstaan. Door uzelf goed te oriënteren kunt u best nog wel wat besparen op de aanschaf prijs, let vooral op de verschillende aanbiedingen. Houd er wel rekening mee dat een goedkope jacuzzi kopen betekent dat uiteraard de kwaliteit minder is dan die van een duurder model.

Montage Jacuzzi buiten.

Bij de montage van een jacuzzi is het aan te bevelen dit door een erkende installateur te laten doen. Wanneer uw jacuzzi eenmaal is geplaatst in de tuin of op het terras, is deze lastig te verplaatsen als er iets niet goed is. Let bij de montage van de jacuzzi ook goed op de stroom toevoer. Water en elektriciteit gaan niet goed samen, dus zorg dat u ook dit veilig en het liefst door een erkende installateur laat doen. Bespaar liever op wat luxe dan op uw eigen veiligheid is hier het advies!

View all contributions by