Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Tuinontwerp

De realisatie na een tuinontwerp

Dan is het moment daar: het werk kan beginnen! Maar wie legt de tuin aan? U of de hovenier? Tuinarchitecten hebben zo hun hoveniersbedrijven waarmee ze samenwerken. Ook is er een groot aantal hoveniers dat zelf aan het ontwerpen van tuinen doet. Een goede hovenier moet van alle markten thuis zijn: bestrating, timmerwerk, vijvers en natuurlijk het groene aspect van de tuin moet in zijn woordenboek voorkomen.

Wanneer u een hovenier of architect inhuurt komt deze in de regel de eerste keer vrijblijvend bij u langs voor een tuinontwerp. Aan de hand van wat hij ziet en wat u wenst wordt een ontwerp gemaakt.

Als u zelf aan het aanleggen gaat raden we u aan om eerst de harde elementen, zoals de paden, het terras en de omheining aan te leggen. Daarna kunt u overgaan tot het aanbrengen van de grote beplantingen zoals bomen. Als laatste kunt u kleinere planten gaan aanbrengen zoals in het tuinontwerp staat omschreven.

Als u klaar bent met het aanleggen van uw tuin moet u niet denken dat u helemaal klaar bent! Een tuin is een levend iets dat altijd onder invloed staat van de wisselende weersomstandigheden. Daarom moet hij goed worden bijgehouden. En omdat de natuur soms onvoorspelbare dingen doet, dreigen bijvoorbeeld de lelijke plekken in het gazon de droom van uw ideale tuin te verstoren. Er zijn hoveniers die als extra service nazorg leveren. Zij zorgen ervoor dat uw tuin tip top in orde blijft, van winter tot lente en van zomer tot herfst. Als uw tuin is aangelegd mbv uw tuinontwerp moet u niet ongerust zijn als het niet de gewenste droomtuin is, houd er rekening mee dat de tuin dat pas is als alles in bloei staat!

We hopen u voldoende ingelicht te hebben en wensen u veel groenplezier toe voor nu en in de toekomst!

Altijd weer spannend word de tuin zoals in mijn tuinontwerp.

View all contributions by