Terrastuingids.nl
Terras en tuin header image
=Menu

Zonnedoek bescherming tegen uv straling

De

zonnedoek

bescherming tegen uv straling

U wilt uw tuin of terras afschermen tegen de zon. Niet alleen om er lekker in de schaduw onder te zitten tijdens de warme dagen, maar ook om u en uw gezin te beschermen tegen de schadelijke uv straling van de zon. De nieuwste ontwikkeling, of eigenlijk al trend, hierin is het plaatsten van een zonnedoek over uw tuin of terras.

Herkomst van de zonnedoek
De herkomst van de zonnedoek ligt in het altijd warme Australiƫ Om mensen te beschermen tegen de gevaarlijke uv straling van de zon, produceerde de fabrikanten een speciaal materiaal doek, dat de uv straling reduceert met bijna 90-95 procent. De bescherming tegen de uv straling van de zon wordt aangeraden door veel kankerfondsen in de wereld en al snel werd de zonnedoek en ware hype op campings en stranden. Eerst in de warmere Europese landen, maar langzaam maar zeker waait de trend ook over naar de tuin en het terras thuis in ons eigen Nederland.

Zonnedoek nieuwe hippe trend

>
Niet alleen de bescherming tegen de zon speelt hierin een rol. De zonnedoek is een trendy en modern middel om u tegen de zon te beschermen en door haar drie hoekige vorm ziet het er ook nog leuk uit. De zonnedoeken zijn in vele kleuren en varianten verkrijgbaar en in combinatie met meerdere zonnedoeken en kleuren kan dit een fraai gezicht zijn in uw tuin of terras. Daarnaast is de zonnedoek een stuk praktischer dan de ouderwetse parasol. Geen lastige voet, geen last van omwaaien door een windvlaag, en wanneer u de zonnedoek in het najaar weghaalt, is er na het opvouwen ervan veel minder opberg plaats nodig dan bij de parasol.

Nadelen in gebruik van een zonnedoek

soms heeft de zonnedoek ook wat nadelen. Zo is deze moeilijk te verplaatsen. Het beste is om er een vaste plek voor te vinden en de zonnedoek gewoon te laten hangen. Hoewel de zonnedoek van stevig materiaal is, zijn de meeste niet waterdicht. Er zijn tegenwoordig wel verschillende merken zonnedoek die de waterdichtheid ook garanderen.

Prijs en kwaliteit verschillen zonnedoek

Een zonnedoek is niet veel duurder of goedkoper dan een parasol. Net als bij de parasol is er wel veel kwaliteit verschil. Deze zitten met name in het gebruikte materiaal. Hoeveel bescherming u uiteindelijk tegen de uv straling heeft, is mede afhankelijk van de kwaliteit van het materiaal. Daarnaast maken de duurzaamheid van het materiaal, de kleur en de grote van een zonnedoek verschillen in de aanschaf prijs. Een zonnedoek voor in uw tuin of terras is verkrijgbaar vanaf een euro of vijfentwintig tot ruim over de honderd euro heen.

View all contributions by